Gratis op maat gemaakt
2500 gordijnstoffen en -stalen op voorraad
Alle gordijnen verduisterend leverbaar

Houd je huis warm met isolerende gordijnen

Nu het winterseizoen is begonnen, is het belangrijk om je huis zo warm mogelijk te houden. Gelukkig zijn er manieren om de energiekosten te verminderen zonder je comfort op te offeren. Een van de eenvoudigste manieren is door het ophangen van isolerende gordijnen. Naast dat ze je warmte binnenhouden, zorgen ze ook nog eens voor een gezellige sfeer in huis.

De voordelen van isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen zijn er in verschillende soorten en maten. Gordijnen met dikke stoffen en voeringen zijn perfect tegen de kou. De dikke stoflagen zorgen namelijk voor een isolerende werking. Door isolerende gordijnen op te hangen, kun je flink besparen op je energierekening. Bovendien bieden isolerende gordijnen nog een aantal andere voordelen, waaronder:

  • Verduistering: Verduisterende gordijnen helpen om een ruimte donker te maken. Dit kan bijdragen aan een goede nachtrust en zorgen voor privacy.
  • Geluidsisolatie: Isolerende gordijnen helpen niet alleen tegen de kou, maar ook tegen geluiden van buitenaf. Hierdoor kun je genieten van een rustige en stille omgeving.
  • Zwaargewicht: Hoe dikker de stof van de gordijnen, hoe beter ze isoleren. Sommige zwaargewicht gordijnen hebben zelfs een thermische coating die extra isolerend werkt. Zware gordijnen kunnen bijvoorbeeld worden geplaatst voor de voordeur om de warmte binnen te houden.

Tips voor het ophangen van isolerende gordijnen

Om te zorgen dat je de warmte binnenhoudt, is het belangrijk om de gordijnen op de juiste plek te hangen. Hieronder een aantal tips:

  • Hang de gordijnen niet voor de verwarming, dit belemmert de warmtetoevoer.
  • Sluit de gordijnen 's avonds en houd ze de hele nacht gesloten.
  • Kies voor een zware stof en voering om extra warmte binnen te houden.
  • Overweeg om verduisterende gordijnen te plaatsen voor een goede nachtrust.
  • Ga voor een luxueuze uitstraling met zware gordijnen die altijd strak bijhangen.

Raamdecoratie op maat

Wil je ook jouw huis voorzien van nieuwe raamdecoratie? Dan kan Jelmer je hierbij helpen. Bij ons vind je een breed assortiment aan isolerende gordijnen die ook nog eens op maat gemaakt worden. Zo weet je zeker dat ze perfect passen bij jouw raam en interieur. Neem contact op en ontdek de mogelijkheden!

Heb je een vraag?